Tarihçe

Tarihçe

12.10.2014 2114

YEŞİLHİSAR ATATÜRK İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulumuzun yeri Hacı Molla adında bir şahsa aittir. Hacı Molla Efendi, kendisine ait olan bu yerin mahalle sakinleri tarafından çöplük olarak kullanıldığını görünce bu duruma çok üzülür. Güney Mahallesinde okul yapılacağını duyunca da zamanın kaymakamına müracaat ederek okulun kendi arsasına yapılmasını, bu durumda arsayı Milli Eğitime bağışlamak istediğini söyler.

Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü, Bakanlığa müracaat ederek okulun adı geçen arsa üzerine inşasına 1967 yılında başlanır.

Okulun inşası 1968 yılında tamamlanıp aynı yıl eğitim-öğretim hizmetine girmiştir.

Okul arsasının tamamı 4200 metrekaredir. Okul binası 450 metrekare, geriye kalan 3750 metrekare ise okul bahçesidir. Okul bahçesinin 160 metrekaresi ise ağaçlandırılmıştır. Bu özelliği ile Yeşilhisar ilçesinin en büyük ve en yeşil okul bahçesi ünvanına sahiptir.

Okul binası 30 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde olup oturumu 450 metrekaredir.

Okul bahçemizde çocuk oyun grubu, banklar ve basketbol potaları mevcuttur.

Okul binasında arsanın eğiminden dolayı bir zemin bir de normal kat vardır.

Zemin katta; hol, kömürlük, kalorifer dairesi, çok amaçlı salon ve depo vardır.

Normal kat ise; giriş holü, koridor, 5 derslik, Müdür odası, Müdür Yardımcısı odası, öğretmenler odası, kız ve erkek tuvaletleri bölümlerine sahiptir.

Okulumuz; bir süre Karataş’taki okul ile aynı isim altında Atatürk İlköğretim Okulu olarak tek müdürlükle yönetilmiş, 2012 yılında getirilen yeni eğitim sistemi ile de Atatürk İlkokulu adını almıştır.